Apr 06

Poletni meseci se bližajo in s tem višje temperature. V akvariju je treba držati kolikor toliko konstantno temperaturo. Stalno dodajati hladno vodo, led,… ni ravno najboljša rešitev. Najboljši način za hlajenje je aktivno izhlapevanje vode, kar dosežemo z vpihavanjem zraka na vodno gladino. Zato je akvarij dobil ličen dodatek, ventilator s kontrolerjem obratov, ki se spreminjajo glede na temperaturo vode.

 

 

 

Za nastavljanje kontrolerja je preko treh tipk dostopen meni

 

 

 

 

 

Nastavljanje temperature

 

 

 

 

 

Nastavljanje svetlosti osvetlitve LCDja

 

 

 

 

 

Nastavljanje ali bo backlight stalno prižgan ali ugasnjen

 

 

 

 

 

Na koncu se nastavitve shranijo v EEPROM

 

 

 

 

 

 

Jul 03

Since I do a lot of breadboard development I decided that I need a FTDI cable. I got the idea from Sparkfun but ordering 1 piece from the States to EU is a bit expansive and since I allready had a few FT232RL at home, I did the whole thing from the start.

It’s basicly just the chip, two signal led’s with resistors, three capacitors and usb connector. I used B-type since I have a lot of this cables and Arduino uses it (and I still have about 10 on my desk). I managed to make a single-side PCB with only 1 top-wire. If anyone needs, eagle files are found here.

Top side

Bottom side

Tagged with:
Jun 13

Test shield

I’ve been doing a lot of testing on my Arduino board and then one day I managed to burn one of the OUTPUT pins. Of course I never thought to have a hardware issue so I spend whole day searching for a mistake in my code, uploading and re-uploading, with no sucsess.

So I built a bullet-proof test shiend, that consist only of basic elements, LEDs connected to each output pin and a potentiometer connected to each analog input.

I also wrote a sample sketch, testing each port and then writing analog values to PWM ports, so I can test my board in a very short time.

Here’s the arduino code available, I can also include eagle files if anyone’s interested (only need to fix a glitch before publishing).

And some more pictures:

Test shield on arduino

Update: if you need EAGLE files, please click here: eagle files

Tagged with:
May 27

Hi everyone!

When running low on flash space you usualy have two options: use another processor (for example ATmega328 or ATmega1280), or don’t use the bootloader, which takes about 2KB (and when having only 16KB space on ATmeag168, that’s a lot!). So I started using ICSP to program my Arduino.

Continue reading »

Tagged with:
Dec 04

moodlight1Že pred časom sem od kitajčkov naročil en set ledic, po eno za vsako osnovno barvo… in so si poštarji očitno kar vzeli čas, a vseeno, danes sem dobil paket. Za ceno 2€ po komadu, mislim da sem jih dobil kar ugodno. Moč? 3W vsaka, tako da bom moral razmisliti o dobrem napajanju, ki bo zmoglo vsaj 10W. Zaenkrat pa izgleda takole:

.

.

Vzel sem po eno vsake barve. Poganjajo jih močnostni mosfet tranzistorji BUZ71A, pač nekaj kar sem našel v delavnici (hja, najdi tri enake tranzistorje zna biti izziv :) ). Vse skupaj se napaja iz domačega napajalnika, ampak to je samo začasno. V planu je narediti zadevo samostojno, z lastnim napajanjem, direktno iz 230V.

Pa še slike za pokušino:

moodlight4

moodlight3

moodlight2

Koda je na voljo za download tule.

Lp

Nov 21

Takole pa izgleda, ko se skup spravi nekaj mojih arduino-tov… Dva sta še v pripravi, en “old school” na enostranski plati in serijski, potem pa še dva z usb podporo. Vse seveda narejeno doma :)

arduino_family

(My arduino’s, all home made)

Lp

Tagged with:
Oct 25

senzorKer so bili pri Maxim-u tako prijazni da so mi podarili nekaj vzorcev njihovih naprednih temperaturnih senzorjev, ki komunicirajo z mikrokontrolerjem preko 1-Wire vodila, sem se odločil da enega malo bolj resno uporabim.

Continue reading »

Oct 25

kockaČeprav je že pozna ura, sem se odločil, da na hitro predstavim enega svojih prvih projektov – izzivov, ki sem se jih lotil na arduino-tu.

Začelo se je z idejo, ki je prerasla v izziv, če sem sposoben napisat program, ki bi kar se da naključno generiral številke 1-6 in jih v obliki kocke izrisoval s prižiganjem led diod. Sila preprosto za koga, a mi je vseeno vzelo kar nekaj časa.

Continue reading »

Tagged with:
Oct 24

Nekako je treba začeti… no, začelo se je v prvem letniku študija s šARM-om. Potem sem se začel malo bolj resno ukvarjati s programiranjem v C-ju, a daleč nisem prišel, ni bilo knjižnic, slaba podpora,…

Continue reading »

Tagged with:
Oct 15

Verjetno se marsikdo sprašuje… ravno smo pri predmetu Komunikacijska vezja dobili nalogo najti shemo in narediti vezje. Večinoma se, no, vsaj jaz sem se, začnemo učiti risanja v programu Eagle. Sila uporaben program, čeprav menda ni preveč cenjen v stroki, je za nas in naše potrebe popolnoma dovolj. Kar je še boljše, na internetu sem našel priročnik, ki ga je napisal prof. Silvan Bucik  in priporočam vsem ki jih zanima, da si ga preberejo! Klik da DL

Lp

Categories 

Donate 

 
preload preload preload