May 31

V vročih dneh vedno paše nekaj hladnega… Ker coca-cola ni nikoli dovolj hladna, in sladoleda z okusom coca-cola ni za kupit v banjici, obstaja precej preprost način, kako si leden napitek pripraviti doma.

.

.

.

.

Continue reading »

Tagged with:
Apr 11

Živjo!
ker mi ni dalo miru, da je pri hiši iPhone ki dela nekako “na pol”, sem se lotil popravila. Problemov je bilo kar nekaj:
- tipke za glasnost so slabo prijele, če sploh
- “mute” stikalo ni delalo spljoh
- power tipka je delala… samo ob močnem pritisku ob mizo :)
- vibra

Servis za to bi me sigurno prišel par precej €€, skupno pa sem dal za rezervno ohišje + tipke cca 20€. Neprecenljiv je tudi youtube video kako razstaviti celotno igračo.

Če bi menjal samo tipke, mi ne bi bilo treba razstavit čisto vsega, ampak sem, če sem se že lotil, zamenjal celotno ohišje, tako da je telefon zdaj “kot nov”. Največji problem pri razstavljanju so raznoliki vijaki, in le redko kateri je daljši od 2mm. Če si jih ne bi zložil v vzorec po katerm sem jih jemal ven, vprašanje če bi zadevo še kdaj sestavil skupaj.

Poseg je trajal cca. 3 ure, ker nisem točno vedel, kje bom kaj odtrgal, ampak končni rezultat je bil: glasnost deluje, ugasnit se ga da, vibrira 100 na uro, samo še mute gumbek me muči… namreč, nek konj je uspel tako udariti telefon, da je odlomil kovinski nosilec v notranjosti, tako da še to, pa bo popolno.

razstavljen iPhone 3G

Lp

Tagged with:
Nov 03

Danes zvečer, natančneje ob 18h je bil na voljo dolgo pričakovani odklep za iPhone 3G(S). Odklep sam je bil sicer že možen tudi za najnovejši OS 3.2.1, novost pa je možnost odklepa tistih ki so ali po pomoti ali že serijsko dobili firmware modema nadgrajen na verzijo 5.11.07. No, ker do pred kratkim tudi sam tega nisem vedel, sem na slepo preko ebaya kupil en primerek tega opevanega telefona in seveda je imel takrat še ne podprt firmware. Zato sem se takoj ob izidu lotil dela.

Download je na voljo tule. Zelo simpl: za navodila klikneš sliko, za download pa klikneš oznako svoje platforme (torej Mac userji kliknejo odgriznjeno jabko, Windows userji pa na polkna).

Kar se tiče podrobnosti okoli samega poteka, predlagam da si preberete iClarifyed, vodič je super.

Je pa še ena malenkost… če se vam (tako kot meni) zalomi pri instalu sn0w-a. Menda “se zgodi”, da se zadeva zacikla in sploh ni panike. Samo s Home gumbom zapreš progy, ponovno poženeš install sn0wa in zadeva gre skozi.

In iPhone spet deluje :)

p.s.: če še koga muči… vse deluje neglede na to, če je sim vstavljena ali ne.

Lp

Tagged with:
Oct 19

Samo kot opravičilo tistim, ki ste morda klikali semle in nikamor prišli… Žal se je izklopila ena skripta, nič ni delalo kot bi bilo treba, a mislim da bo ta čas izpadov počasi minil :)

Lp

Oct 15

Na faksu so nam organizirali ogled kongresa o nadgradnji interneta, o uvedbi novega naslavljanja (po domače IPv6), ker bo “starih” naslovov menda kmalu zmanjkalo.

Continue reading »

Tagged with:
Oct 13

Galerija zna biti uporabna… upam da deluje, vsaj kolikor toliko :) Slike so s koncerta Vlada Kreslina iz davnega leta 2007, najbližje kar sem imel pri roki kot arhiv iz prejšnjega bloga…

Oct 12

No, to je to… če to bereš mi je očitno uspelo sestaviti skupaj vse delčke v celoto in pognati zadevo do te mere, da deluje. Pod poglavjem Elektro stuff objavljam nekaj mojih člankov, ki sem jih napisal že prej, pa je lepo, če so zbrani na enem mestu in upam da vam pridejo prav. Ostalo pa ostaja prepuščeno toku časa, kolikor ga bo, pa tudi volje…

Lp

avtor

Categories 

Donate 

 
preload preload preload